KZK Solutions blog - KZK Solutions /kzoli62/

KZK Solutions
Go to content

Japán probléma megoldó rendszerek

KZK Solutions /kzoli62/
Published by Z. Kovács in Quality · 8 June 2021
Tags: QSSanGenShugi
A problémák körülöttünk vannak, az üzleti életben és a magánéletben egyaránt. Tehát jobb, ha van egy hatékony módszer a kezelésükre. A San Gen Shugi segítségével a valóságban megoldhatja a problémákat, és még szórakozhat is ezzel.
Mai hírlevelemben a japánoknál alkalmazott probléma megoldásokból mutatok be egyet.

A San Gen Shugi rendkívül hatékony módszer a problémák megoldásában. Szóval, megéri az erőfeszítést, hogy egy kicsit mélyebben megismerjük.

A San Gen Shugi az alábbi három fő részből tevődik össze:

  1. Gen-ba: Igazi hely
  2. Gen-butsu: Valódi alkatrészek
  3. Gen-jitsu: Valóság (valós adatok)

Meg kell érteni, mi áll a háttérben.

San Gen Shugi, mi ez?

A San Gen Shugi, már mondtam, Japánból származó problémamegoldó módszer, amelyet eredetileg a Toyota talált ki. Lefordítva valami olyasmit jelent, mint a 3. generáció vagy a valóság filozófiája.

Tehát a valóságról beszélünk. És pontosan ez az a pont, ahol a szórakozás játszik szerepet. Nincs szűrés, nincs elméleti dumálás, nincsenek összeillesztett figurák, nincsenek photoshopos képek, nincsenek politikailag korrekt beszédek. Valami működik, vagy nem, pont.

Ha valaha is jártál egy gyártócsarnokban, és veled történt, hogy problémáról beszéltél egy szerelővel, akkor biztosan látni fogod a szemében azt a lelkesedést, hogy végül az egyik ilyen ceruzatologató a valós életbe letolta a fenekét figyelmesen hallgat, és valóban cselekszik, és megoldja a problémát.

Vessünk egy pillantást erre a 3 valóságra, és meglátod, mi teszi ezt a módszert annyira verhetetlenné.

Genba: az igazi hely

Az első „igazi” a valós hely, a pontos munkahely vagy terület, ahol a probléma felmerült. Valóban meglepő, ha az általános eljárást nézzük, amikor a problémák megoldására kerül sor, arra a következtetésre juthatunk, hogy szinte minden probléma a tárgyalókban jelentkezik, mivel mindig itt történik a megoldás megtalálása. A szegény tárgyalók nem tettek semmi rosszat, hogy ezt megérdemelték. Leginkább a bennük ülő emberek a problémák, de ez egy másik téma.

Első lépés: Menjen arra a helyre, ahol a probléma valóban felmerült, és beszélgessen az igazi szereplőkkel, azokkal az emberekkel, akik először fedezték fel, és azokkal, akiket ez érintett.

Ha a gyártósorról azt az információt kapja, hogy 2 rész hirtelen már nem illik össze, akkor az a hely, ahová kell mennie, a gyártósor. Máshol nem. Beszélnie kell a gyártósor dolgozóival. Mi más most, milyen volt azelőtt? Tényleg probléma, vagy a helyszínen lévő emberek nem is látják? Vannak más dolgok is, amelyeket ugyanabban az időben megváltoztattak? …

Itt igazi nyomozói munkát kell végeznie. Nem talál igazi megoldást, mielőtt igazán megértenéd, mi történik. És ki tudja, megtudhatja, hogy nincs igazi probléma, mint a fenti kis történetemben.

Egyébként számomra teljesen egyértelmű, hogy amikor a valódi hely több ezer kilométerre van, akkor egy spontán látogatás nehéz lesz. De biztosan van helyi menedzsmentcsapat, ezért mondd meg nekik, hogy menjenek a gyártósorra. Manapság rengeteg lehetőség kínálkozik az életvitelre, például a Skype vagy a WhatsApp segítségével megmutathatják az alkatrészek életét. Az egyetlen dolog, amire szükségük van, okostelefon vagy laptop és internetkapcsolat. Vegyük az „Impossible” -t arra, ami valójában, csak ürügyként.

Genbutsu: a valós darab

A második „igazi” a valós darab. Ez lehet fizikai fém darab, termék, valamint dokumentum, eljárás, szolgáltatás.

Ha elemezni és megérteni akar egy problémát, akkor szüksége lesz - maradjunk egy fizikai fémdarabra - valódi részre, vagy jobbra több részre.

Bármely ésszerű ember tudná, hogy a Powerpoint nem valós rész. Mindazonáltal lustaság vagy bármilyen ok miatt mindkettőt meglehetősen összetévesztik. Tehát, vegyen egy igazi darabot, és vigye el a találkozóra. Ha a darabok túl nagyok, akkor a hegynek el kell jutnia a prófétához, vagy a valódi részhez.

Genjitsu: a valóság

A harmadik „valós” az üzleti adatok valós adatai, tényei vagy számai, valamint a valós tevékenységek, a meglévő módszerek vagy folyamatok alapján. A probléma tényleges megítéléséhez a fent említettekkel együtt feltétlenül szüksége lesz erre a harmadik „igazi” -ra, mert figyelembe veszi a valós környezetét.

Mit is jelent ez? Meg kell találnia az összes rendelkezésre álló számot és adatot a problémájáról. A becslések, a feltételezések és az extrapolációk NEM valós adatok!

Tehát, kérjen adatokat, a megfelelőeket. Nem néhány szemétfájl. Biztosan nem olyasmi, hogy „Soha (vagy mindig) nem volt problémánk ezekkel a részekkel.” Az, hogy valami jó-e vagy sem, csak egy vélemény, amelyet a beszélő elvárásai és tapasztalatai színeznek. Ezek nem adatok. Mondok egy példát.

Amikor megkérdezem, hogy a Fiat jó autó-e, mi lenne a válasza. Nos, ez attól függ. Ha az előző autója egy Lada volt, akkor valószínűleg azt mondaná, hogy „Igen, nagyszerű autó”. Ha az előző autója Audi volt, akkor a válasz kissé leértékelőbb lehet, nem? Látod mire gondolok? Az ilyen válaszok nem segítenek. Éppen ellenkezőleg, egy állítás, miszerint egy 1000 autó felmérésében 20 autónak volt első meghibásodása 10.000 km után, ez valóban segíthet Önnek. Ezek adatok. Most eldöntheti, hogy 20 túl sok-e, vagy még mindig rendben van. A vezetőség számára pedig valós adatokat nyújthat a további eljárás megalapozott döntéshozatalához.

Összegzés

Túl gyakran a problémák nem oldódnak meg, önállóvá válnak vagy őszinte válsággá válnak, mert a megszokás erejével vagy kényelem érdekében nem foglalkozunk a valósággal. Néha túl kényelmetlen elhagyni a jól átgondolt irodáinkat, hogy eláruljuk magunkat a valóságos, hideg világban.

San Gen Shugi, a 3 „valóság” filozófiája pontosan ott kezeli a problémát, ahol felmerült, és a probléma kezelésének nagyon egyszerű megközelítését biztosítja.

A 3 Gen a következő:

Genba - az igazi hely, az a pontos hely, ahol a probléma először jelentkezett, és ahol megfigyelhető vagy megvizsgálható az élet.

Genbutsu - az igazi dolog, termék vagy szolgáltatás, amely a problémát okozza vagy okozza, és

Genjitsu - az a tény, tény vagy adat, amely lehetővé teszi a probléma megítélését minden részletével és valós környezetében.

Ha készen áll a valóságra, a problémamegoldás sütemény lesz, és ráadásul nagyon szórakoztató.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Copyright KZK Solutions © 2010 - 2022 All rights reserved
Back to content