Termelés általános - KZK Solutions /kzoli62/

KZK Solutions
Go to content
Termelés általános
Eddigi tapasztalataimat főképp termelési területen szereztem. Emiatt az adatbázisok többsége a termeléssel és ennek társ területeivel van kapcsolatban. A következő almenükben ezekből találhat néhány példát.
A termelés hatékonyságában szerepet játszik a felhasznált gépek és eszközök állapota is. Ezen eszközök javításának regisztrálására készült ez az adatbázis.


A mérnökség és a hozzá kapcsolódó technikusok mindig is jelentős és igen fontos támogatását (support) jelentették a termelésnek. Az itt található adatbázis egy cég ezen szervezetén belül keletkező adatok rögzítésére és regisztrálására készült.


Ez az adatbázis a minőségbiztosítás során keletkező adatok (belső és külsö reklamációk és hibák, ezek feldolgozottsági szintje) feldolgozására, kezelésére és kiértékelésére készült. Ezen kívül tartalmazza a mérőeszközök és ezek érvényességének kezelését.

Az adatbázis a raktárkészlet, rendelési igény és beszerzési szükségletek kezelésére készült. Ezek az adatok mind szorossan kapcsolódnak a termeléshez.

A cégek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a dolgozókat bevonják a termelés fejlesztésébe, hisz kár volna az ő szakmai tudásukat, ötleteiket veszni hagyni. Ez részben megfelel a főképp a japánok által alkalmazott "Kaizen" tevékenységnek, bár az ennél jelentősen többet fed le. Az adatbázist ennek regisztrálására hoztam létre.

Ez az adatbázis több, mint amit a neve mond. Teljes kiépítésében, amit a megrendelő kért, képes a személyzeti adatok mellett a jelenléti adatok feldolgozására is.
Copyright KZK Solutions © 2010 - 2022 All rights reserved
Back to content