Interim szolgáltatásom - KZK Solutions /kzoli62/

KZK Solutions
Go to content
INTERIM
Wikipedia definició

Az interim menedzsment egy olyan időszakosan fennálló tevékenységi forma, melynek során egy meghatározott időszakra egy külső, ún. átmeneti vezető (interim menedzser) vállalja meghatározott körülmények között - menedzsment tudásának átadását.
Az interim menedzsment nem egy átlagos üzleti megoldás, hozzáadott értéket képvisel.

Gyorsaság: Egy interim menedzser gyorsabban realizál értéket a vállalat számára. Bevetését nem előzi meg hosszú kiválasztási és betanítási procedúra, mivel az adott területet ismeri, gyorsan átlátja a helyzetet és beilleszkedik, így már az első naptól értéket ad.

Professzionalitás: Az interim menedzserek minden esetben területük kiváló ismerői, tapasztalt és nagy tudású vezetők, kvalifikáltak az adott pozícióra. Olyan tudást és tapasztalatot képesek behozni, ami hiányzik a cégből, pl. speciális képességet vagy problémamegoldást.

Hatékonyság: Az interim menedzser cégvezetői szintű döntéskörrel bír, így valós változást hoz a cégbe, képes munkatársai képzésére, így az interim projekt távozása után is sikeres marad.

Elkötelezettség: Az interim menedzserek menedzserek magas színvonalú, professzionális munkát végeznek, nem csak vezetői múltjukból fakadóan, hanem jövőbeli interim megbízásaik is a sikeres, professzionális munka függvényei.

Return on investment: Az interim menedzser magasan képzett és rendkívül nagy iparág specifikus tapasztalatot, know-how-t oszt meg a céggel és ad át a munkatársaknak, tudja, hol lehetnek a problémák, buktatók és ezzel időt, pénzt takarít meg. Célorientált, arra összpontosít, ami a legjobb az üzletmenetre nézve.

Rugalmasság: A feladat befejezése után nincs munkajogi vonatkozású probléma (elbocsátás, végkielégítés, stb.), és a következő felmerülő feladatra ismét az arra legalkalmasabb külső menedzseri erőforrás vehető igénybe.

Költséghatékonyság: Jó eszköz az indokolatlanul nagy létszám kiküszöbölésére, mert az interim menedzser annyi ideig marad, amennyi a feladat megvalósításához szükséges.

Felelősség: Az interim menedzser más, mint a tanácsadó. Felelősséget vállal, és végrehajt. Nem csak javasol, riportokat készít és tanácsokat ad, hanem képes megtörténtté tenni a dolgokat.

Objektivitás: Az interim menedzser független a belső cégpolitikától, esetleges „hatalmi harcoktól” és kialakult érdekviszonyoktól, amelyek a menedzsmentet sokszor gúzsba köthetik. Őszintén megmondja, hogy mit gondol, mit lát a cégben.

Copyright KZK Solutions © 2010 - 2022 All rights reserved
Back to content