Interim management - KZK Solutions /kzoli62/

Go to content

Main menu:

Hu

Fő menű

INTERIM

Kategóriák

Wikipedia definició

Az interim menedzsment egy olyan időszakosan fennálló tevékenységi forma, melynek során egy meghatározott időszakra egy külső, ún. átmeneti vezető (interim menedzser) vállalja meghatározott körülmények között - menedzsment tudásának átadását.

Az interim menedzsment nem egy átlagos üzleti megoldás, hozzáadott értéket képvisel.

Gyorsaság: Egy interim menedzser gyorsabban realizál értéket a vállalat számára. Bevetését nem előzi meg hosszú kiválasztási és betanítási procedúra, mivel az adott területet ismeri, gyorsan átlátja a helyzetet és beilleszkedik, így már az első naptól értéket ad.

Professzionalitás: Az interim menedzserek minden esetben területük kiváló ismerői, tapasztalt és nagy tudású vezetők, kvalifikáltak az adott pozícióra. Olyan tudást és tapasztalatot képesek behozni, ami hiányzik a cégből, pl. speciális képességet vagy problémamegoldást.

Hatékonyság: Az interim menedzser cégvezetői szintű döntéskörrel bír, így valós változást hoz a cégbe, képes munkatársai képzésére, így az interim projekt távozása után is sikeres marad.

Elkötelezettség: Az interim menedzserek menedzserek magas színvonalú, professzionális munkát végeznek, nem csak vezetői múltjukból fakadóan, hanem jövőbeli interim megbízásaik is a sikeres, professzionális munka függvényei.

Return on investment: Az interim menedzser magasan képzett és rendkívül nagy iparág specifikus tapasztalatot,  know-how-t oszt meg a céggel és ad át a munkatársaknak, tudja, hol lehetnek a problémák, buktatók és ezzel időt, pénzt takarít meg. Célorientált, arra összpontosít, ami a legjobb az üzletmenetre nézve.

Rugalmasság: A feladat befejezése után nincs munkajogi vonatkozású probléma (elbocsátás, végkielégítés, stb.), és a következő felmerülő feladatra ismét az arra legalkalmasabb külső menedzseri erőforrás vehető igénybe.

Költséghatékonyság: Jó eszköz az indokolatlanul nagy létszám kiküszöbölésére, mert az interim menedzser annyi ideig marad, amennyi a feladat megvalósításához szükséges.

Felelősség: Az interim menedzser más, mint a tanácsadó. Felelősséget vállal, és végrehajt. Nem csak javasol, riportokat készít és tanácsokat ad, hanem képes megtörténtté tenni a dolgokat.

Objektivitás: Az interim menedzser független a belső cégpolitikától, esetleges „hatalmi harcoktól” és kialakult érdekviszonyoktól, amelyek a menedzsmentet sokszor gúzsba köthetik. Őszintén megmondja, hogy mit gondol, mit lát a cégben.


 
Back to content | Back to main menu